Trainingsweekend Malmedy (B).

Afgelopen weekend was het dan zo ver, het jaarlijkse trainingsweekend van de senioren renners. Na het geslaagde weekend vorig jaar in Altenahr (D) was het decor voor dit het Belgische Malmedy uitgezocht door de organisatie. Malmedy staat zeer zeker bekend om het geweldig mooie gebied om echt te mountainbiken. Wat we dan ook met volle teugen hebben gedaan en de thuisblijvers hebben dan ook zeker iets gemist.

Iedereen was op vrijdag namiddag afgereisd richting de Ardennen om op de top van een heuvel de accommodatie voor het weekend naar believen in te richten en de kamer indeling te maken. Daarna onder het genot van een hapje en een drankje nog wat bijgekletst en op tijd naar bed, want op zaterdag stonden er twee trainingen op het programma.

Na een goed ontbijt dat onder de bezielende leiding van en door Anita was klaargemaakt, gingen we rond 9:30u op pad voor de eerste training van de dag. Deze voerde ons via een paar lekkere beklimmingen naar het nabij gelegen Bike Park. Dit was voor velen een eerste ervaring met deze tak van de mtb sport en voor sommigen meteen een harde leerschool. Eerst een leuke technische afdaling rustig gereden, waarna iedereen zich op een pumptrack kon uitleven. Daarna nog een paar leuke afdalingen met rockgardens en sprongen beoefend om weer naar boven te klimmen en via de enduro  route richting Malmedy af te dalen. Even bij verzorger Wil en Anita de bidons bijvullen en toen een paar gedeeltes van de wedstrijdronde gereden. Als toetje de snelle en vrij technische afdaling aan het einde van de wedstrijdronde was voor sommigen toch even iets anders als de afdalingen in de Heldens bossen.

‘S middags stond er een rit van 23km met 650Hm op de planning die na een heerlijke lunch en even rust werd verreden. Het technisch niveau van de beklimmingen en afdalingen lag zeer hoog, wat de fun factor bij de meeste ook tot grote hoogte deed stijgen. Hierdoor duurde de rit iets langer dan gepland, maar dat kon niemand deren. Wat een geweldige rit!

Met veel stof tot napraten keerde iedereen terug om van een zeer verdiende douche en maaltijd te genieten. Daarna op tijd naar bed, want op zondag hadden we ook nog een lange rit voor de boeg.

Op zondag werd de rit uiteindelijk 60km en 1750Hm in net iets meer dan 4 uur, De rit was een stuk minder technisch als op zaterdag, maar daardoor niet minder mooi. Want de steile en langere klimmen maakten het toch tot een zware training, ook omdat de benen net niet helemaal hersteld waren. Maar al met al weer een erg mooie route die door onze trainer en gids Peter Thijssen was uitgezet.

Na alles opgegeten en opgeruimd te hebben keerde iedereen moe maar zeer voldaan huiswaarts om in gedachte nog na te gaan genieten van een fantastisch weekend in alle opzichten. Het weer was heerlijk, de verzorging tijdens het hele weekend was meer dan geweldig, de routes die we gereden hebben waren voor iedereen uitdagend en de accommodatie was meer dan goed.

Langs deze weg willen de renners van MTB Baarlo die erbij waren Wil, Anita en Peter super bedanken voor een geweldig geslaagd weekend!!!!!!!!!!!!!!!

Een aantal foto’s staan online.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *