XC Berlicum en XCM De Rips

Het was een druk weekend voor MTB Baarlo. De jeugd mocht zaterdag de spits afbijten bij het LJC te Berlicum. Daar werd de tweede wedstrijd van de landelijke jeugdcompetitie afgewerkt. Voor de iets oudere jeugd en alle ouderen van dagen (vanaf de nieuwelingen t/m de masters 40+) was zondag de eerste landelijke XC wedstrijd van dit seizoen, eveneens in Berlicum (de GP Kivada). De belangstelling voor deze wedstrijd is als vanouds groot, zowel voor de rijders van MTB Baarlo als voor de overige MTB-ers. Het is één van de eerste meetpunten hoe men de winter is doorgekomen en waar men nu staat.

Daarnaast was er ook nog een marathon in De Rips waaraan door enkele rijders van MTB Baarlo werd deelgenomen.

Onderstaand zijn enkele verslagen opgenomen die de rijders zelf hebben geschreven, zodat een mooie indruk verkregen kan worden van de verschillende wedstrijden.

Kirsten Peetom over haar wedstrijd bij de GP Kivada te Berlicum:

Gisteren is ook mijn MTB seizoen van start gegaan met de XC in Berlicum. Het was van tevoren nog even afwachten of ik wel op tijd fit zou zijn na een week hoesten en gammel zijn.

Na een slechte start kon ik gelukkig snel een mooi ritme rijden en kon ik weer een aantal dames oprapen en achter me laten. Met 2 dames in mijn wiel heb ik de rest van de wedstrijd uitgereden op plek 10. In de laatste 100m kwam er nog eentje voorbij maar ik ben tevreden met mijn 11e plek en hoe de wedstrijd verder ging. Op naar 100% fit zijn op 2e Paasdag (Apeldoorn XC).

Jeroen Daniels over zijn marathon wedstrijd in De Rips:

XCM de Rips. Zondag 20-3 stond de eerste marathon op het programma, de start was om klokslag 10.00 uur voor een 85 km lange marathon. Er stonden 37 man aan de start waaronder Rick Huidekoper en Jeroen Daniels van MTB Baarlo. Verder stonden er aardig wat grote marathon namen op de start lijst dus er moest hard gereden worden. Jeroen pakte vanaf de 2e rij direct kop start en bleef vervolgens constant in de top 6 fietsen de nr 1 t/m 6 waren aardig aan elkaar gewaagd en reden flink door. Ze sloegen direct een gat naar de rest, maar helaas, doordat er wat pijlen weg waren gehaald, werd er vaak fout gereden en kon de rest weer aansluiten. Rick liet zien dat hij op de goede weg is voor de Alpen Tour maar had de pech dat hij heel veel alleen moest fietsen en dat is niet bevorderlijk met zoveel wind. Toch hield hij goed stand en vocht zich er doorheen. Hij werd knap 11e. Jeroen kwam 21 minuten eerder binnen op een knappe 5e plaats. De laatste 5km moest hij de kopgroep laten gaan. Al met al een heel goed begin voor beide rijders van MTB Baarlo voor de 1e wedstrijd!! Ton was mee als verzorger bedankt voor de top verzorging!!

Het verslag van Rick Huidekoper over zijn marathonwedstrijd in De Rips:

Vandaag de Gert Jan Theunisse classic gefietst samen met Jeroen Daniels en verzorger Ton Nijssen. Parcour niet spectaculair maar goede training voov onze wedstrijd in Oostenrijk. Jeroen constant in kopgroep mee tempo gemaakt en een mooie 5 de plek behaald en ik zat lekker in een groepje van 5 tot aan de eerste verzorging en vanaf toen 65 km alleen gefietst maar met een mooie 11de plek als resultaat. Tevreden????

 

Foto’s van de verschillende wedstrijden zijn hier te vinden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *