Zon, zee en wedstrijd voor MTB Baarlo 25 en 26-03-’17

Het afgelopen weekend stond weer geheel in het teken van mountainbiken voor de leden van MTB Baarlo, en dat was absoluut geen straf. Onder een stralende zon werden er zaterdag en zondag wedstrijden gereden in het Zeeuwse Burgh Haamstede. Daar had de organisatie een erg mooi parcours uitgezet met een hoog “fun” gehalte.

 

Op zaterdag 25 maart was het de beurt aan de jeugd. Het waren wederom Guus Janssen, Finn Keunen en Freek Bouten die in categorie 5 startten. Freek mocht vanaf de 2e startrij vertrekken en kon aan het begin van de wedstrijd in de 2e groep mee. Dit wist hij echter niet de gehele wedstrijd vol te houden. Hij eindigde op een mooie 7e plek.

Finn had ook een goede start. Hij kwam al snel op een 16e plaats te liggen. Dit heeft hij de gehele wedstrijd volgehouden. Uiteindelijk eindigde hij op een 15e plaats. Guus kon na een mooie start niet de aansluiting vinden. Het werd voor hem een pittige solo wedstrijd. Hij eindigde op een 40e plaats

 

In categorie 6 verscheen Stijn Coenen namens MTB Baarlo aan de start. Ook hij ging de strijd aan met deze zware maar mooie ronde. Voor hem resulteerde dit in een 42e plaats.

 

Tot slot was het de beurt aan de jeugd van categorie 7. Hier was het Tim Janssen die in het zwart-oranje aan de start verscheen. Hij kreeg kort na de start te maken met een valpartij voor hem, waar hij lastig voorbij kon. Hierdoor miste hij de aansluiting bij een groepje, wat de wedstrijd voor hem ook behoorlijk zwaar maakte. Hij wist hier op een 27e plaats te eindigen.

 

Op de 2e wedstrijddag was het de beurt aan de masters 40+ en 50+ om de dag te openen. Bij de masters 40+ waren het Peter Nielen en Harrie Peeters die met veel enthousiasme aan de wedstrijd begonnen. Beiden hadden een goede start. Helaas ging bij Harrie Peeters gedurende de wedstrijd 2 maal de ketting eraf, waardoor hij een grote achterstand opbouwde. Deze wist hij weer een heel eind te verkleinen, wat resulteerde in een 18e plaats voor Peter en een 19e plaats voor Harrie.

Op hetzelfde moment reden ook de masters 50+ hun wedstrijd. Hier reed Jack Piels onder de vlag van MTB Baarlo. Hij reed al snel in de 2e groep mee en kon dit de gehele wedstrijd volhouden. Aan het eind kwam hij net een paar meter te kort voor de 4e plaats, hij werd dan ook 5e.

 

In het begin van de middag was het de beurt aan de nieuwelingen. Daarbij reden Stef Hendriks en Glenn Caumanns. Ook zij genoten van het mooie parcours en reden een sterke wedstrijd. Dit resulteerde voor Stef in een 13e plaats en voor Glenn in een 38e plaats.

Als laatste was het de beurt aan Kevin Laning die startte bij de junioren. Hij eindigde op een 26e plaats.

 

Het was weer een mooi wedstrijdweekend voor MTB Baarlo. Er werden mooie resultaten behaald door de renners bij zowel de junioren als de senioren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *