Zware wedstrijd voor MTB Baarlo in Schweiberg 6-11-’16

Voor MTB Baarlo stond op zondag 6 november de eerste wedstrijd van de Jos Feron Cup in Zuid-Limburg op het programma. Het zware parcours is gelegen in Schweiberg. Gelukkig was er niet al te veel regen gevallen, waardoor het parcours er goed bij lag. Wel kon je merken dat het iets meer richting winter gaat, want het was waterkoud. Bij de nieuwelingen/junioren waren 4 renners van MTB Baarlo aanwezig. Noud Peeters uit Kessel wist het podium te halen met een derde plaats. Glenn Caumanns kwam net niet op het podium, hij werd 4e.

Hierna was het de beurt aan de dames (Kirsten Peetoom) en de jeugd 3 (Tim Janssen). Tim was bij de start meteen goed weg. Hij ging echter bij de eerste ronde al over de kop. Hij heeft de wedstrijd echter wel uitgereden en werd nog 17e. Kirsten moest achteraan starten en wat volgde was een grote inhaalrace. Ze raapte vele rijders één voor één op en reed zo naar een welverdiende 3e plaats.

Bij de jeugd 1 en 2 werd gereden op een korter parcours. Ze hoefden minder ver over de steile klim, maar hadden desondanks een zware dag voor de kiezen. Bij de jeugd 1 reed Zepp Aelen een knappe wedstrijd. Het bleek namelijk dat zijn remmen niet goed werkten, maar van opgeven wilde hij niet weten! Hij werd 17e. Finn Keunen wist bij de jeugd 2 wederom op het podium te komen met een mooie 3e plaats.

Bij de amateurs veldrijders had Paul Evers besloten om een keer mee te doen. Daar waar hij normaal op een MTB rijdt koos hij nu voor krom stuur. Hij merkte echter vrij snel dat dit niet zijn ding is. Na afloop van zijn wedstrijd (18e) gaf hij dan ook aan dat hij het niet leuk vond op deze fiets. Een eenmalig uitstapje waarschijnlijk dus.

Als laatste van de dag waren de MTB amateurs aan de beurt. Hier streden Jeroen Dekker en Frank Lambert voor elke meter. Frank moest ver achteraan starten en reed zijn eigen race. Hij wist wel nog ver naar voren te komen (15e), maar op dit parcours is dat toch moeilijk. Jeroen zat op een betere positie en reed een hele tijd op plek 2. Uiteindelijk is hij 5e geworden.

Voor het eerste uitstapje van deze wintercompetitie naar Zuid-Limburg mag toch gesproken worden van een succesvolle dag voor MTB Baarlo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *